2-daagse cursus Schemagerichte dramatherapie

2-daagse cursus Schemagerichte dramatherapie

Lees hier de reviews

Dat schemagerichte therapie en dramatherapie fantastisch hand in hand gaan, is bij velen al langer bekend. Bij elke dramatherapeut die wordt opgeleid in de methodiek van schemagerichte therapie gaat het hart dan ook sneller kloppen. Er zijn namelijk zoveel overeenkomsten tussen ons dramatherapeutisch aanbod en de technieken van schemagerichte therapie. Het modusmodel wordt binnen schemagerichte therapie gebruikt om de cliënt inzicht te geven in de innerlijke dynamiek van de verschillende modi. Een modus kun je zien als een snel wisselende gemoedstoestand die allesoverheersend is. Deze modi-rollen kun je als dramatherapeut uitnodigen op het speelvlak zodat de cliënt eigen modi gaat erkennen, herkennen, doorleven en de disfunctionele modi kan doorbreken.

In deze 2-daagse cursus leer je de methodiek van schemagerichte therapie op een praktische werkwijze in te zetten, binnen jouw dramatherapie voor volwassenen. Naast de theoretische onderbouwing, krijg je voorbeelden van hoe het modiwerk geïmplementeerd kan worden binnen de dramatherapie, oefen je met mede-cursisten en onderzoek je welke modi op jou van toepassing zijn en wat het effect daarvan is in de therapeutische relatie.

Om te kunnen deelnemen aan deze cursus is het van belang om een basiscursus Schematherapie gevolgd te hebben of al werkzaam te zijn met de methodiek.

Opbouw Cursus

1e dagdeel

Kennismaking modusmodel. Theoretische uitleg over schema’s en modi. Kennismakings-oefeningen waarbij modi erkend en herkend worden.

2e dagdeel

Aanbod voor cliënten met als doel copingmodi te doorbreken.

3e dagdeel

Aanbod voor cliënten met als doel doorleven van modusmodel.

4e dagdeel

Onderzoek eigen schema’s en modi en het effect hiervan in de werkrelatie.

Zelfstudie
Je zult gemiddeld 2 uur per keer bezig zijn met de voorbereiding van de cursusdag.

Waar
Omgeving Utrecht

Kosten (2024)
€ 575,- excl btw
€ 800,- excl btw als de werkgever betaalt

Data
Maandag 2 september en 30 september 2024 van 9:00 – 18:00 uur

Accreditatie
20 punten (SRVB)

Aanmelden
Meld je aan door je gegevens op te sturen naar jolanda@praktijkklees.nl. Vragen? Bel me gerust op 06-272 81 152.

Je deelname is definitief na betaling, annulering is daarna niet meer mogelijk. Wanneer je zelf een andere geschikte deelnemer weet te vinden, is dat in overleg natuurlijk geen probleem.

Deelnemers over training Jolanda Klees (recensies cursusisten)

Rineke van der Baan

Tijdens een methodische speldag van het NVDT in januari 2015 liet Jolanda schemagerichte dramatherapeutische werkvormen ervaren. Bij mij was er enige weerstand tegen het ‘kader denken’ maar Jolanda wist daarbij goed aan te sluiten bij ieder persoon en de ‘rijkheid’ van de methode te tonen. Uiteindelijk heeft het geresulteerd dat -mede door deelname aan de cursus en daarmee de basiskennis van schematherapie- ik nu een baan heb gekregen als dramatherapeut!

Karin Hilderink

Ik vond het fijn de drama-oefeningen weer zelf te ervaren en te merken hoeveel kracht ervan uit gaat.
Samenwerken met dramatherapeuten was erg inspirerend. Ik heb Jolanda als vakkundig en erg prettig ervaren,
ze is goed thuis in de schematherapie.

Myra Vojtechovsky

Jolanda heeft tijdens cursusdagen en workshops aandacht voor het individu in de groep. Zij bewaakt de veilige en respectvolle sfeer en sluit aan bij het tempo van de groep. Hierdoor prikkelt zij de nieuwsgierigheid van de deelnemers en is er snel ruimte voor stevige methodische diepgang.

Rosa van der Poel

De workshop schemagerichte dramatherapie was ontzettend leerzaam, verdiepend en inspirerend. Jolanda biedt de workshop en de oefeningen op een speelse en uitnodigende wijze aan. Het was persoonlijk en professioneel tegelijk, waardoor het meerwaarde heeft voor zowel mijn persoonlijke als ook mijn therapeutische ontwikkeling.
cursus voor therapeuten