Relatietherapie

Relatietherapie

Eerst vrijblijvend kennismaken?

Ik begrijp dat je beiden een goed gevoel bij jouw relatietherapeut wilt hebben, alvorens je aan de therapie begint. Daarom bied ik een vrijblijvende kennismakingssessie van 30 minuten à € 22,50 aan. Zo kunnen jullie mij leren kennen en kan ik aangeven of en op welke wijze ik jullie kan helpen. Maak een afspraak: 06-272 811 52.

Relatietherapie PraktijkKlees: gespecialiseerd in EFT en psychische problematiek

Op deze pagina vind je antwoorden op de vragen:

Waarom relatietherapie?

Terugkerende ruzies en verwijten, het gevoel niet begrepen te worden, sleur… het is heel logisch dat het in een liefdesrelatie ploeteren kan zijn. In de breedste zin van het woord ben je namelijk heel intiem met je elkaar. Dat brengt allerlei verwachtingen met zich mee. En deze kunnen niet allemaal óf niet altijd vervuld worden. Stress, kinderen, intense gebeurtenissen, verveling of psychische problematiek maken dat nou eenmaal erg lastig.
Hoe fijn is het als iemand helpt te ontwarren wat er exact speelt? De achterliggende oorzaken van jullie terugkerende ruzies, verwijten en onbegrip ontzenuwt, zodat jullie deze kunnen ‘oplossen’? Iemand die bovendien handvatten biedt om de relatie weer speels en sprankelend te krijgen…  én te houden?

Waarom relatietherapie bij PraktijkKlees?

Los van de kennis en ervaring die ik heb met relatietherapie, ben ik dankzij mijn loopbaan ook gespecialiseerd in koppels waarbij sprake is van psychische problematiek. Dat betekent dat ik goed uit de voeten kan wanneer er sprake is van angst, dwang, trauma, persoonlijkheidsproblematiek e.d.
Door mijn jarenlange ervaring binnen de GGZ is niets mij vreemd. Ik werk daardoor zonder oordeel.
De ruime ervaring en kennis die ik heb opgedaan met verschillende therapievormen en methodieken, maakt dat ik snel de vinger op ‘de zere plek kan leggen’. Het maakt mij ook flexibel: ik kan diverse methodieken toepassen en kies dus diegene uit die het best past bij de personen die ik behandel. Belangrijk onderdeel van mijn relatietherapie is EFT waarvan wetenschappelijk is bewezen dat het een zeer effectieve behandelmethode bij relatieproblemen is.

Wat is relatietherapie?

Ik help jullie inzicht te krijgen in hetgeen er speelt binnen jullie relatie en wat de oorzaak daarvan is. Welke terugkerende patronen herken ik in jullie relatie en hoe kunnen jullie die doorbreken? Hoe kan je jouw eigen verlangens en grenzen inbrengen en hoe kan je die van jouw partner signaleren?
We zijn zeker niet alleen maar aan het praten. Ik combineer namelijk diverse methoden waaronder die van lichaamsgerichte en ervaringsgerichte oefeningen. Ons lichaam vertelt ons vaak meer dan wat ons hoofd weet. Belangrijk onderdeel van mijn relatietherapie is EFT.

Wat is EFT relatietherapie?

EFT staat voor Emotionally Focused Therapy. Deze methode leert je jouw eigen en elkaars angsten en gevoelens begrijpen. Diverse wetenschappelijke onderzoeken hebben aangetoond dat deze techniek een sterk positief effect heeft op de verbondenheid in een partnerrelatie. Daarnaast verbetert het de intimiteit en het vertrouwen binnen een relatie. Maar helpt het ook om de fouten van de ander vergeven. Onderzoek heeft aangetoond dat EFT even goed of beter werkt dan andere (relatie)behandelmethodes.

Ervaringen van anderen over EFT relatietherapie

Lees op de website van Stichting EFT Nederland, waarbij ik ook aangesloten ben, de ervaringen van anderen over EFT relatietherapie. https://www.eft.nl/ervaringen-van-anderen

Wanneer relatietherapie?

Relatietherapie kan je helpen wanneer je op een van de volgende vragen JA antwoordt:

  1. Hebben jullie terugkerende ruzies, herhalende verwijten en repeterende discussies?
  2. Voel je je onveilig in je relatie? Dat wil zeggen: hebben jullie moeite jezelf naar elkaar open te stellen, gevoelens en gedachten te delen, je 100% te binden?
  3. Heb je een dubbel gevoel: enerzijds ben je blij met de zekerheid en vertrouwdheid van jullie langdurige relatie, maar daardoor is er wel een soort sleur en gezapigheid ontstaan en mis je de spanning, romantiek en erotiek.
  4. Staat jullie relatie onder enorme spanning en zijn jullie bang dat het misloopt?
  5. Wil je je verdiepen in je relatie, voel je nieuwsgierigheid naar jezelf, je partner en jullie dynamiek?


Wat doet relatietherapie?

Zoals ook bovenstaande duidelijk maakt, heeft relatietherapie tot doel:

Doorbreken van terugkerende ruzies en repeterende verwijten
Inbrengen eigen verlangens/grenzen en signaleren verlangens/grenzen partner
Leren je open te stellen, gevoelens en gedachten te delen, je 100% te binden
Vertrouwen herstellen/vergroten
Leren je veilig te voelen en je eigen zelfstandigheid hierin te behouden
Doorbreken van de sleur

Wat zijn de kosten van relatietherapie?

De relatietherapie sessies duren 90 minuten en de kosten zijn €128,- incl btw. Afspraak maken? Mail of bel: jolanda@praktijkklees.nl, 06-272 81 152. Eerst vrijblijvend kennismaken? Natuurlijk, geen probleem! Ik begrijp dat je beiden een goed gevoel bij jouw relatietherapeut wilt hebben, alvorens je aan de therapie begint. Daarom bied ik een vrijblijvende kennismakingssessie van 30 minuten à € 22,50 aan. Zo kunnen jullie mij leren kennen en kan ik aangeven of en op welke wijze ijk jullie kan helpen.

“We zijn allemaal op zoek naar liefde, steun en verbondenheid. Soms vinden we die in onze relaties, dan weer even helemaal niet.” Sue Johnson

Praktijkruimte Praktijk Klees