Over Jolanda Klees

Over Jolanda Klees

Opleidingen

  • Bachelor Dramatherapeut, Hogeschool van Utrecht
  • Basiscursus Schemagerichte therapie
  • Psychodrama-opleiding NVGP (Nederlandse Vereniging voor Groepspsychotherapie)
  • EFT-therapeut aanvullend getraind 

Registratie

Geregistreerd dramatherapeut FVB, registratienummer: 5450

Geregisteerd EFT relatietherapie, registratienummer: 4422

“De houding van Jolanda is rustig, belangstellend en begripvol. Ik ervaar haar als prettig, oordeelvrij, ervaren en veilig.” Frenie

Werkzaamheden

Sinds 2005 ben ik werkzaam geweest als psychodramatherapeut bij Altrecht op de afdeling Brinkveld, een centrum voor volwassenen met persoonlijkheidsstoornissen. In 2017 heb ik besloten een overstap te maken naar Care to Change, een kleinere GGZ instelling waarbij er veel aandacht is voor de match tussen cliënt en therapeut en waar een uitgebreid aanbod is in lichaamsgerichte therapie en vaktherapie.

Ik maak gebruik van het aandachtsgericht werken (o.a. Mindfulness en Focussing van Gendlin) en ben getraind in de Schemagerichte Therapie van Young (basiscursus door H. Aalders en J. van Dijk). Naast mijn werk als therapeut, geef ik workshops en trainingen in het Schemagericht werken binnen Dramatherapie en de GGZ. In 2015 ben ik naast deze werkzaamheden gestart met PraktijkKlees.

De feedback die ik van mijn cliënten ontvang, is dat zij mij ervaren als iemand die zowel veilig als doortastend te werk gaat. Die veiligheid zie ik als een fundamentele basis van iedere therapie, omdat het leidt tot openheid. Mijn cliënten ervaren mijn authentieke houding als prettig en erkennend.

Aangesloten bij:

Stichting EFT Nederland

EFT stichting Nederland relatietherapeut
Federatie Vaktherapeutische Beroepen (FVB)

vaktherapie
Nederlandse Vereniging voor Dramatherapie (NVDT)

dramatherapie vereniging
Stichting Register Vaktherapeutische Beroepen R(SRVB

stichting vaktherapie

Samenwerkingsverbanden