Over Jolanda Klees

Over Jolanda Klees

Opleidingen

 • Bachelor Dramatherapeut, Hogeschool van Utrecht
 • Basiscursus Schemagerichte therapie
 • Psychodrama-opleiding NVGP (Nederlandse Vereniging voor Groepspsychotherapie)
 • EFT-therapeut aanvullend getraind

Registratie

Geregistreerd dramatherapeut FVB, registratienummer: 5450
Geregisteerd EFT relatietherapeut, registratienummer: 4422

“De houding van Jolanda is rustig, belangstellend en begripvol. Ik ervaar haar als prettig, oordeelvrij, ervaren en veilig.” Frenie

Werkzaamheden

Van 2005 tot 2017 ben ik werkzaam geweest als psychodramatherapeut bij Altrecht op de afdeling Brinkveld, een centrum voor volwassenen met persoonlijkheidsstoornissen. In 2017 besloot ik de overstap te maken naar Care to Change, een kleinere GGZ-instelling waarbij er veel aandacht is voor de match tussen cliënt en therapeut, maar waar tevens een ruim aanbod lichaamsgerichte therapie en vaktherapie gegeven wordt.

Ik maak gebruik van aandachtsgericht werken (o.a. Mindfulness en Focussing van Gendlin) en ben onder andere opgeleid in de Schemagerichte Therapie van Young. Naast mijn werk als therapeut, geef ik workshops en trainingen over Schemagericht werken binnen Dramatherapie en de GGZ. In 2015 ben ik naast deze werkzaamheden gestart met PraktijkKlees en geef en ontwikkel ik trainingen bij I Love Me.

De feedback die ik van mijn cliënten ontvang, is dat zij mij ervaren als iemand die zowel veilig als doortastend te werk gaat. Deze veiligheid zie ik als een fundamentele basis van iedere therapie, omdat het leidt tot openheid. Mijn cliënten ervaren mijn authentieke houding als prettig en erkennend.

Trainer van de volgende workshops:

 • 2009 Altrecht in company training “Aanbod van dramatherapie binnen SFT” te Woerden
 • 2010 Congresdag NVGP “Schematherapie” te Ede
 • 2010 Verwijzersdag Altrecht “Vaktherapie binnen de schemagerichte kliniek” te Zeist
 • 2012 NVGP workshop “Schematherapie” te Breukelen
 • 2013 A-opleiding Psychiater Altrecht workshop “Kennismaking met SFT” te Zeist
 • 2014 P-opleiding Klinisch of GZ-psycholoog Altrecht workshop “Verbinding” te Zeist
 • 2015 NVDT studiedag workshop “Identiteit en Zelfbeeld”te Utrecht
 • 2017 tot heden Cursus schemagerichte dramatherapie te Utrecht
 • 2019 NVDT congres Spreker “Humor als tegengif bij pijn” te Utrecht

Aangesloten bij:

Stichting EFT Nederland

EFT stichting Nederland relatietherapeut
Federatie Vaktherapeutische Beroepen (FVB)

vaktherapie
Nederlandse Vereniging voor Dramatherapie (NVDT)

dramatherapie vereniging
Stichting Register Vaktherapeutische Beroepen (SRVB)

stichting vaktherapie

Samenwerkingsverbanden